The return of La Boca

The return of La Boca

The Return of La Boca

La Boca doos

Vorige week heb ik een pallet met spellen ontvangen en daar ben ik in dit geval best wel een beetje trots op.

Wellicht denk je iets in de trend van 'wat is nou zo bijzonder aan het ontvangen van een pallet met spellen? Is dit nou iets om trots op te zijn?'. De reden hiervan heeft te maken met hoeveel moeite en geduld het heeft gekost om de spellen uiteindelijk hier te krijgen. Uiteindelijk heeft dit ongeveer anderhalf jaar geduurd.

Het spel waar het hier om gaat is La Boca, één van mijn favoriete spellen.

Voordat ik vertel wat voor moeite het heeft gekost om dit spel weer op voorraad te krijgen leg ik eerst even het spel uit.

Hoe wordt La Boca gespeeld?

La Boca is een spel voor 3 tot 6 personen en wordt gespeeld in wisselende teams bestaande uit twee personen. Als iedere speler met de andere spelers een keer een team heeft gevormd is het spel afgelopen. Hoewel La Boca in teams wordt gespeeld is er uiteindelijk toch maar één speler de winnaar. Het doel van het spel is om als speler zo veel mogelijk punten te verzamelen. Daarvoor moeten de twee spelers die aan de beurt zijn en een team vormen zo snel mogelijk een bouwwerk maken.

Wanneer een team aan de beurt is, wordt er een kaartje getrokken en de spelers proberen vervolgens zo snel mogelijk het te bouwen bouwwerk te maken. De ene speler ziet op het kaartje het vooraanzicht en de andere speler het achteraanzicht van het te bouwen bouwwerk. Samen moeten ze nu zo snel mogelijk het bouwwerk proberen te maken. Daarbij mogen ze elkaar ‘helpen’ door middel van vragen stellen en aanwijzingen te geven. Afhankelijk van hoe snel ze dat doen, krijgen ze een aantal punten.

Als iedereen één keer met één van de andere spelers een team heeft gevormd is het spel afgelopen. De speler met de meeste punten is de winnaar van het spel

Waarom ben ik er trots op dat ik La Boca weer kan leveren ?

De reden dat ik trots ben op het feit dat ik La Boca weer op voorraad heb is omdat het me ongeveer anderhalf jaar heeft gekost om het spel weer op voorraad te kunnen krijgen!

In het verleden kon ik het spel bij een Nederlandse distributeur kopen. Deze importeerde de spellen vanuit Amerika. Omdat de Amerikaanse uitgever is gestopt met het uitgeven van La Boca was dit spel daardoor op een gegeven moment ook niet meer bij de Nederlandse distributeur te krijgen.

Zoals ik al aangaf is La Boca één van mijn favoriete spellen.

Ik ben daarom gaan uitzoeken of ik het spel wellicht via andere kanalen zelf kon importeren.

Allereerst heb ik contact opgenomen met de bedenkers van La Boca (Inka en Markus Brand) met de vraag of zij wisten waar ik het spel zou kunnen kopen. Na weken is het me uiteindelijk gelukt om via het forum van een grote Amerikaanse spellensite met ze in contact te komen. Dhr. Markus Brand kon me helaas niet direct verder helpen, maar verwees me door naar Duitse uitgever Kosmos (Als ik het goed begrepen heb zijn zij wereldwijde licentiehouder van La Boca). Helaas geeft Kosmos het spel zelf ook niet meer uit, maar gelukkig kreeg ik wel de namen van drie buitenlandse uitgevers die het spel nog wel uitgeven. Deze uitgevers zijn gevestigd in Italië, Finland en Zuid Korea.

Allereerst heb ik gedurende een aantal weken contact proberen te krijgen met de Italiaanse uitgever, maar daar het ik nooit iets van vernomen. Uiteindelijk is het me gelukt om in contact te komen met de Finse uitgever. Deze had er geen bezwaar tegen dat ik La Boca bij hem kocht, maar zijn licentie verbiedt hem het spel te verkopen aan een retailer die buiten één van de Scandinavische landen gevestigd is. Hij moest dus eerst toestemming vragen aan Kosmos om La Boca aan mij te mogen verkopen. Gelukkig kreeg hij deze toestemming en kon ik La Boca eindelijk bestellen.

Omdat de vrachtkosten nogal hoog zijn is het niet rendabel om enkele spellen te bestellen en ben je eigenlijk ‘gedwongen’ om er tientallen te bestellen. Hoewel de transportkosten nog steeds hoog zijn kan je deze over veel meer spellen verdelen en zijn deze per spel dan nog ‘redelijk’.

Omdat dit dus een Scandinavische uitgave is, zijn de spelregels in Fins, Zweeds en Noors.

Ik heb de spelregels laten vertalen naar het Nederlands en deze worden dan bij aankoop bijgevoegd.

Kan je niet wachten om het spel te bestellen of wil je er meer over weten ga dan naar

de La Boca pagina

Wijk La Boca

Onze zekerheden

Unieke spellen

Deskundig advies

Zeer hoge klantwaarderingen

Bezorgd door PostNL (levertijd slechts 1-2 werkdagen)

Sparen voor leuke spellen

onze vermelding op www.keurmerk.info

Dikke pluim! Allereerst, ik bestelde en betaalde mijn bestelling maandagavond, woensdag middag al geleverd! Mijn verhaal: Een onderdeel uit het spel dat in bestelde was stuk. Ik mailde hen hierover, dit was natuurlijk niet hun fout maar de fout van de fabrikant. Op 2 dagen tijd hadden ze met hun leverancier geregeld dat zij rechtstreeks een nieuw onderdeel met de post opstuurde. Top service! - Jolien -

Goede site Snelle levering Educatief karakter spellen

fantastisch snelle levering, goede prijs ik kon het spel nergens goedkoper vinden. - Judith -

Ga naar de site