5 waanzinnig  uitdagende spellen waarvoor je thuis wilt blijven

5 waanzinnig uitdagende spellen waarvoor je thuis wilt blijven

Mijn eerste suggestie is het spel Rumis.
Rumis is een fantastisch bouwspel waarbij de de spelers ieder met een eigen kleur aan één en hetzelfde bouwwerk bouwen. De speler die aan het eind van het spel van bovenaf met zijn kleur het grootste oppervlak heeft weten te creeëren, is de winnaar van het spel. Dit spel heeft verschillende prijzen en nominaties in de wacht gesleept. Het heeft o.a. in het NRC gestaan als één van de vijf redenen om thuis te blijven. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar. Door de 6 verschillende speelvelden is het verloop van het spel nooit hetzelfde.

Het tweede spel is Shapes Up.
Shapes Up is een heel leuk spel voor het hele gezin. Probeer als eerste je speelbord vol te krijgen met speelstukken en je bent de winnaar. Shapes up kan gespeeld worden met kinderen vanaf 6 jaar. Bij het neerleggen van de stukken moet je rekening houden met twee regels namelijk:
1) de vorm van het speelstuk moet overeenkomen met de vorm op het speelbord en
2) vormen met eenzelfde kleur mogen niet met hun zijden raken.
Shapes Up is echt een leuk spel voor het hele gezin en heeft in 2001 een Mensa Select Award gewonnen.
Een echte aanrader als familiespel !

Einfach Spitze is mijn derde suggestie.
Iedere speler heeft 8 speelstukken. Wanneer je als eerste 4 van je 8 speelstukken aan de overkant hebt weten te krijgen, ben je de winnaar van het spel. Spelers kunnen elkaars speelstukken blokkeren. Het spel blijft spannend en onvoorspelbaar tot het eind.

Het vierde spel is De lampionnen van Lanzhou.
Wederom een hartstikke leuk spel dat spannend blijft tot het laats moment. Bij De Lampionnen van Lanzhou moet je zoveel mogelijk punten verzamelen. Dat doe je door je tegels strategisch neer te leggen waardoor je kleurenkaarten krijgt. Heb je een bepaalde set kleurenkaarten verzameld dan kan je deze inwisselen voor een puntenkaart.

Mijn laatste suggestie voor nu is het spel Punto.
Wie maakt als eerste een lijn met kaarten van dezelfde kleur? Hoe lang de lijn moet worden is afhankelijk van het aantal spelers. Speel om beurten een kaart. Probeer jouw lijn te verlengen of die van een tegenstander te blokkeren. Maar let op: Richt je niet geveel op één lijn, want voor je het weet gaat een ander er met de overwinning vandoor.

Ondanks dat ik de spellen zo goed mogelijk heb proberen te beschrijven, kan ik me voorstellen dat je wilt zien en ervaren hoe een spel gespeeld wordt. Normaal zou dat kunnen op één van mijn spellenparties. Door de omstandigheden liggen die nu helemaal stil.

Daarom ga ik op korte termijn beginnen met het geven van online webinars.
De eerste houd ik op dinsdag 28 april a.s. Hierin zal ik bovengenoemde spellen nader bespreken.
Daarnaast geef ik nog twee bonussuggesties.

Wil je dit webinar bijwonen ?


klik dan hier

Related products

Onze zekerheden

Unieke spellen

Deskundig advies

Zeer hoge klantwaarderingen

Bezorgd door PostNL (levertijd slechts 1-2 werkdagen)

Sparen voor leuke spellen

onze vermelding op www.keurmerk.info

Weer super snelle levering Op de site krijg je goede impressie van het product. - Lisette -

Snelle service klant vriendelijk. Onwijs leuke spellen - soes -

Zelfs in de vakantie van de werknemers kreeg ik reactie op mijn vraag en de nagekomen afspraken werden perfect verwerkt! - Ans -

Ga naar de site